dimarts, 14 d’octubre del 2014

Transportart / Estructures / 2014

 Transport Art és el viatge d’un artista des de Cacis a les escoles,centres d’art o d’altres espais de difusió cultural.
Dins del seu equipatge hi ha tot allò que forma part de la seva obra i que ha vist o trobat pel camí per fer un treball col·lectiu.
Els tallers es treballen amb les escoles durant un temps acordat fins realitzar el treball final.
Aquest any CACiS ha dissenyat un projecte educatiu que sota el nom de “Estructures” apropa als alumnes en el treball artístic partint de les restes vegetals que es generen a partir e les podes dels parcs i jardins de les ciutats.
Amb Pía Alejandra Gálvez Lindegaard arquitecta ambiental que viu i treballa a Madrid, però formada a Catalunya hem treballat les estructures de canyes. Estructures d’eficiència geomètrica i estructural.
El seu estudi a CACiS “Petites illes de compressió en un mar de traccions” pren el seu títol de la definició de tensegritat de Buckminster Fuller.
Les estructures de tensegritat (tensió integrada) són sistemes formats per elements que no es toquen entre si (normalment barres) que estan units per elements traccionados.
La intenció és explorar aquesta organització estructural relacionantla amb la suposada complexitat de la natura de manera intuïtiva.
http://www.environmental-architecture.net

Al nostre entorn podem trobar moltes espècies vegetals que gràcies a la seva estructura elàstica i resistent i les seves formes diferents, es pot arribar a construir un seguit d’elements arquitectónics gairabé il·limitats.
Els alumnes de primer de batxillerat de l’IES Lluís de Peguera han recollit materials naturals de l’entorn de CACiS i han fet maquetes sota la supervisió de l’arquitecta mediambiental Pia Alejandra Galvez i la professora de tècniques Carme Margarit Tobella
El resultat ha estat un conjunt de construccions majoritariament verticals, els alumnes han tingut de resoldre dificultats estructurals per mantenir aquesta verticalitat tenint en compte que els materials que han fet servir són exclusivament naturals.

Curs de primer de batxillerat  2013/14



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada