dijous, 28 de gener del 2016

Taller a l'IES Mig-Món de Súria



Els colors de la natura /Art i medi







TransportART programa que realitza CACiS des de l’any 2009 apropant a les escoles projectes que relacionen l’art i el medi, dissenyats per artistes contemporanis. 

CACiS obre un diàleg amb els espais i els materials que tenim a l’abast, cercant  una millor relació amb l’entorn i incorporant-la en qualsevol etapa de l’aprenentatge o àmbit de l’escola. Recuperar l’origen de molts materials  naturals  ens donen recursos per millorar  l’impacte del nostre consum sobre l’entorn, per enriquir les experiències, els llenguatges, el joc, i en definitiva, l’aprenentatge per viure de manera responsable.



Els alumnes descobreixen l’origen dels colors minerals i vegetals.



·         Taller pràctic on experimentem amb les terres minerals i tints vegetals.

·         Treballant el color mineral pintant, fent volum i tornant al seu origen

·         Treballar els color vegetals de tres formes diferents  per pintar, tintar i transferir



Primer els alumnes treballen els colors directament transferint els tints que te dins la planta, al presionar la planta directament sobre el paper deixa anar el color i tinta el paper.

Amb plantes verdes triturades fem tint natural per poder pintar. 


 pintem amb aquest tint amb pinzells sobre el paper. Tint de clorofil·la 

Tints extrets de les nous, el resultat és la nogalina. Pelem les nous i es hi treiem la pell exterior que quan el fruit es jove és verda i ara a la tardor és marrò fosca.







 el resultat és un tint molt fosc i que teneix molt¡¡¡ 

Un altre color de la natura és el que treurem dels troncs desfets pel temps¡¡¡ d'ells hem extret lignina. Triturant el cor de l'arbre vell hem fet pols de color marró clar ¡¡¡

Finalment hem fet els negres amb carbó vegetal , restes de troncs cremats. Els alumnes els han triturat fins aconsegur una pols intesa negre.

  
Amb els colors vegetals hem realitzat diferents treballs per aplicar les tècniques que hem vist.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada