dimarts, 13 de març del 2018

IES d'Auro de Santpedor a CACiS



Els alumnes de 3er d'ESO de l'IES d'Auro
Durant els cursos 2017-18 i 2018-19 l’institut porta a terme tres projectes Erasmus+:Projecte Healthy living, Eco acting
 Han vingut a CAcis per entendre millor el Land Art

Land –Art
El Land Art o també conegut com “Art terrestre”, es va iniciar a EEUU a finals de la dècada dels anys 60 del segle passat. És una tendència de l’art contemporani, que utilitza el marc i els materials de la natura (fusta, terra, pedres, sorra, roques, etc.).
En general, es caracteritzen per ser obres efímeres, exposades als elements de la natura i que van desapareixent amb el pas del temps.
Per introduir als infants dins d’aquesta modalitat d’art és molt important que el docent ofereixi materials i entorns adequats. Aquesta recerca va molt lligada a les diferents estacions de l’any i permet als infants viure cada època de l’any de forma directa i sensorial.









El taller de Land Art per secundaria i batxillerat ofereix un altre mirada als colors, formes i materials naturals per agrupar-los segons la seva tipologia (troncs, pedres...). Triar i ordenar per formes i colors per poder manipular lliurement.
Descobrir textures, colors, formes i olors de l’entorn natural.
Ordenar, classificar veure i entendre les formes i les mides.
Simplificar: Fent servir un mínim d’elements expressius, partint de traços primaris: línia recta, cercle, quadrat, espiral, creu, ziga-zaga…
Potenciar l’afectivitat vers la natura.
Experimentar i manipular els elements naturals.
Observar el pas del temps i l’efecte de la meteorologia 

Finalment els 15 alumnes de tercer d'Eso van fer un obra molt simple, un símbol contemporani  com una senyal d'atenció en el contex natural. Una reflexió sobre l'unitat de gèneres en un moment on els joves sentíen la necessitat d'expressar amb un senyal un compromís universal. 
Un altre grup van crear un arc o portal que ens vol transportar a l'univers que ells han deixat de forma efímera al bosc de Calders.

Un tast d'un art que es relaciona  amb la Terra i obre una conversa directa amb l'home i la dona per cercar una relació plena i activa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada