divendres, 1 de desembre del 2017

l'Escola Pla del Puig a CACiS

L'escola Plà del Puig ens ha visitat aquest passat 15 de novembre. Els tres grups d'infantil hem fet dos tallers i la visita al centre.



Hem fet els Colors de la natura /Pigments i colors de la tardor / hivern
CACiS obre un diàleg amb els espais i els materials que tenim a l’abast, cercant una millor relació amb l’entorn i incorporant-la en qualsevol etapa de l’aprenentatge o àmbit de l’escola. Recuperar l’origen de molts materials naturals ens donen recursos per millorar l’impacte del nostre consum sobre l’entorn, per enriquir les experiències, els llenguatges, el joc, i en definitiva, l’aprenentatge per viure de manera responsable.










També hem fet una mica de Land –Art
El Land Art o també conegut com “Art terrestre”, es va iniciar a EEUU a finals de la dècada dels anys 60 del segle passat. És una tendència de l’art contemporani, que utilitza el marc i els materials de la natura (fusta, terra, pedres, sorra, roques, etc.).

En general, es caracteritzen per ser obres efímeres, exposades als elements de la natura i que van desapareixent amb el pas del temps.

Per introduir als infants dins d’aquesta modalitat d’art és molt important que el docent ofereixi materials i entorns adequats. Aquesta recerca va molt lligada a les diferents estacions de l’any i permet als infants viure cada època de l’any de forma directa i sensorial.

El taller de Land Art per cicle infantil ofereix un altre mirada als colors, formes  i materials naturals per agrupar-los segons la seva tipologia (troncs, pedres...). Triar i ordenar per formes i colors per poder manipular lliurement.
*       Descobrir textures, colors, formes i olors  de l’entorn natural.
*       Ordenar, classificar veure i entendre les formes i les mides.
*       Simplificar: Fent servir un mínim d’elements expressius, partint de traços primaris: línia recta, cercle, quadrat, espiral, creu, ziga-zaga…
*       Potenciar l’afectivitat vers la natura.
*       Experimentar i manipular els elements naturals.









Un bosc ple d'art¡¡¡




I arriba l'hora de marxar ¡¡¡¡¡

Podeu mirar la web de l'escola


http://agora.xtec.cat/escolapladelpuig/infantil/sortida-al-forn-de-la-calc-cacis/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada